Štvrtý ročník Lesníckych dní pod Tatrami sa bude konať v Kežmarku

22.04.2010 Kežmarok

Kežmarok 22. apríla (TASR) – Dejiskom tohtoročných Lesníckych dní pod Tatrami sa v piatok (23.4. ) stane Hlavné námestie v Kežmarku.
Prezentácia lesníkov bude spočívať v listovacom strome, na ktorom predstavia jednotlivé činnosti vykonávané na území Tatranského národného parku (TANAPu) Štátnymi lesmi TANAPu. „Okrem prezentácie náučného chodníka Zadné Meďodoly prostredníctvom informačných tabúľ ponúknu ŠL TANAPu najmä detským návštevníkom možnosť skladať drevené skladačky zvierat a drevín alebo nakresliť turistickú značku či triafať šiškou do koša, “ konkretizoval prezentáciu lesníkov za ŠL TANAPu Igor Stavný.
Okrem ŠL TANAPu sú organizátorom podujatia aj Vojenské lesy a majetky SR, štátny podnik Pliešovce, Obvodný lesný úrad Kežmarok a mesto Kežmarok. Vojenské lesy si na Lesnícke dni pripravili obrázkovo-slovnú prezentáciu pod názvom Čo viete o lese. Okrem nej prinesú aj sadenice drevín a ich semená a tiež exponáty zvierat, ktoré v tunajších lesoch žijú. Tí zdatnejší si budú môcť vyraziť na peň stromu štítok, tzv. ciachovú značku, alebo odpíliť kus polena. „Počas celého dňa budú na Hlavnom námestí kynológovia a sokoliari, “ priblížil Stavný.
Tohto roku ide už o štvrtý ročník Lesníckych dní a je pripravovaný v rámci Medzinárodného roku biodiverzity. Návštevníci podujatia sa dozvedia informácie o význame a funkciách lesa pre spoločnosť, lesníci tiež priblížia svoju prácu, pretože práve na ich pleciach je zodpovednosť za trvalo udržateľný rozvoj prírody. Lesnícke dni by tiež mali pripomenúť skutočnosť, že za ochranu hodnôt lesa je zodpovedný každý člen našej spoločnosti.
 

Vyberte región